h

SP-actie roept omwonenden Gaasperdammerweg op tot verzet

11 november 2006

SP-actie roept omwonenden Gaasperdammerweg op tot verzet

De SP roept de omwonenden van de Gaasperdammerweg op om in verzet te komen tegen de plannen van het kabinet en het Amsterdams college om de weg te verbreden. Maandag lanceert de SP de actie 'Ng meer auto's?' door met de bewoners van drie flats langs de Gaasperdammerweg SoeP te eten en bij de flat in gesprek te gaan. De SP zal de bewoners oproepen hun geluid richting het college van PvdA en GroenLinks te laten horen.

Nog meer auto's?)

Als het aan het kabinet en het Amsterdamse College ligt, zullen de bewoners van Gaasperdam nog meer te lijden krijgen van de A9. Het Rijk wil wel een verbreding van de weg naar 7 rijbanen, maar houdt de hand op de knip als het om maatregelen gaat die de geluids- en stankoverlast moeten beperken. Het College is niet bereid haar nek uit te steken en voor de bewoners op te komen, maar zegt doodleuk dat het Rijk hierover gaat. PvdA en GroenLinks steunen in Amsterdam de verbreding van deze weg en daarmee impliciet ook de toename van de overlast.

De SP is van mening dat juist het Amsterdamse College moet opkomen voor de belangen van haar burgers en desnoods geen medewerking moet verlenen aan deze onzalige plannen. Maandag zal de Amsterdamse SP met de bewoners van de flats Leerdamhof, Leusdenhof en Leksmondhof praten en hen oproepen protest aan te tekenen. Ook deelt zij de inmiddels vermaarde SoeP uit en worden protestborden bij de flat geplaatst.

SP-gemeenteraadslid Meta Meijer: "Dat minister Zalm hiermee komt, kan ik nog snappen. Hij is immers minister van Financin en hoort op de centen te zitten. Maar het is de verantwoordelijkheid van het Amsterdamse College om Den Haag aan het verstand te peuteren dat dit niet zomaar kan. Nu al zitten de bewoners van Gaasperdam met de overlast. Als de weg wordt verbreed van vier naar zeven rijbanen zonder dat die overkluisd wordt, zullen de herrie en de stank alleen maar toenemen. Dit is bijzonder asociaal beleid, en ik ga er dan ook vanuit dat er grote aantallen protestkaarten ingevuld zullen worden."

Actie: Maandag 13 november vanaf 12:30 uur bij flat Leerdamhof en vervolgens de flats Leusdenhof en Leksmondhof. Meerdere SP-raadsleden en deelraadsleden uit Zuidoost zijn aanwezig samen met actieve SP-leden. Er worden borden geplaatst en bewoners worden uitgenodigd een kop SoeP te eten.

Lees meer en geef uw mening.

U bent hier