h

SP sluit bureau ParkStad en start actie

11 november 2006

SP sluit bureau ParkStad en start actie

De SP heeft het informatiecentrum van bureau ParkStad tijdelijk afgesloten en is een grootse actie tegen de stadsvernieuwingsplannen gestart. De SP roept de bewoners van Nieuw-West op om aan verantwoordelijk wethouder Herrema te laten weten wat ze vinden van de sloop- en bouwplannen. Ook de invoering van betaald parkeren is een onderdeel van deze plannen en wordt door de SP afgewezen.

Blokkade kantoor Parkstad)

Volgens SP-raadslid Hans Bakker worden de inwoners van Nieuw-West niet goed betrokken bij de plannen van bureau ParkStad. "ParkStad geeft steeds meer zeggenschap aan de corporaties. Deze hebben grote belangen bij sloop en dure nieuwbouw, terwijl de bewoners vaak heel andere wensen hebben. Bureau ParkStad moet zorgen voor mooie wijken voor de inwoners en dient hen hier beter bij te betrekken."

De plannen voor de stadsvernieuwing in Nieuw-West zijn al jaren in uitvoering. Deze plannen worden nu tussentijds door corporaties, deelraden en de gemeenteraad gevalueerd en bijgesteld. Het ziet er echter nog niet naar uit dat de grootschalige sloopprojecten gestaakt worden. Wel zullen de huizenprijzen stijgen en zullen automobilisten voor een parkeerplek moeten gaan betalen. Bakker: "ParkStad moet er voor zorgen dat ook de huidige bewoners erop vooruit gaan. Vandaar onze actie: Parkstad, niet zonder ons!"

Lees meer over de actie en steun onze eisen.

Spandoek SP)

U bent hier