h

Onderzoek naar de sociale staat van de stad

4 december 2006

Onderzoek naar de sociale staat van de stad

De SP zal komende zaterdag aan veel Amsterdammers vragen naar hun ervaringen met de Dienst Werk en Inkomen. Op die manier probeert de SP in kaart te brengen wat de sociale staat van onze stad is. Zaterdag zullen op verschillende plekken in de stad de mensen aan een diepte-interview onderworpen worden.

Hoe sociaal is Amsterdam?)

Regelmatig komen er bij de SP klachten binnen over de stroperigheid van de Dienst Werk en Inkomen, over de nutteloosheid van rentegratietrajecten en over de ontoegankelijkheid van armoederegelingen. Voor de SP is dit aanleiding om een grootschalig onderzoek te houden. Wat zijn de ervaringen met de dienstverlening, de rentegratie, de armoederegelingen en kan het anders en beter? Kortom, hoe sociaal is Amsterdam?

De uitvoering van de WWB en de rentegratietrajecten in Amsterdam lijken helemaal niet goed te gaan. Kenmerkend is dat het aantal Amsterdammers dat uit huis wordt gezet of bij wie gas en licht wordt afgesloten, de afgelopen jaren flink is gegroeid. Een en ander is aanleiding voor de SP om een uitgebreide enqute te houden om van de Amsterdammer zelf te horen wat zijn/haar ervaringen zijn met gemeentelijke regelingen en diensten, rentegratietrajecten en armoede.

Aanstaande zaterdag (9 december) zullen de SP-ers in ieder geval te vinden zijn op Plein '40-'45, de Dappermarkt en in de Amsterdamse Poort.

U bent hier