h

SP Nieuwjaarsborrel 'vol lef en ambitie in 2007'

13 januari 2007

SP Nieuwjaarsborrel 'vol lef en ambitie in 2007'

Op de nieuwjaarsborrel van SP-Amsterdam wees afdelingsvoorzitter Laurens Ivens erop dat we in 2007 vooral vol lef en ambitie moeten blijven. "Na het enorme succes van de Kamerverkiezingen zullen al onze verrichtingen onder een vergrootglas gelegd worden. Fouten kunnen we ons niet permitteren. Toch zullen we vol lef en ambitie aan de slag moeten. Op de typische SP-manier met acties, duidelijke taal en strijdbaar zullen we Amsterdam een beter perspectief voorhouden."

null)

Bij de bijeenkomst blikten ongeveer 100 SP-leden terug op 2006. In dat jaar werden vele acties gevoerd, met wisselende successen. Daarnaast werden de verkiezingen voor de gemeenteraad, deelraden en Tweede Kamer flink gewonnen. De SP is niet alleen sterker geworden in de raden, maar ook op straat door onder andere de komst van een actieteam en de groei van jongerenorganisatie ROOD. Dat de verrichtingen van de SP erg gewaardeerd worden blijkt ook uit de ledengroei van 2600 in januari tot 3300 in december, een groei van 27%!

Het nieuwe jaar is begonnen met de uitgave van de nieuwe afdelingskrant, de Rooie Amsterdammer. Deze wordt nu huis-aan-huis verspreid. Verder volgt op 7 maart de verkiezing voor de Provinciale Staten (en Eerste Kamer). Voor de vele nieuwe en actieve leden komt er een uitgebreid scholingsprogramma. Ook zullen de kerngroepen en de werkgroepen zich verder ontwikkelen. Op actiegebied valt er veel te verwachten. De eerste actie vond gelijk tijdens de nieuwjaarsborrel plaats, door het ophangen van een enorm spandoek bij asbestschip Otapan om te pleiten voor een snelle sanering buiten Amsterdam. "Met deze initiatieven en het enthousiasme onder de leden zal de SP van 2007 een fantastisch jaar maken", aldus Ivens.

null)

U bent hier