h

Alsnog inspraak over bouw hotel Java-eiland

6 december 2007

Alsnog inspraak over bouw hotel Java-eiland

De bewoners van het Java-eiland krijgen alsnog de kans in te spreken over het daar te bouwen hotel. SP-raadslid Hans Bakker spreekt van een "vrolijke Sinterklaas voor de bewoners".

Hans Bakker)

Volgens de gemeente was er vijf jaar geleden al overeenstemming met de buurt over de bouw van het hotel. Tijdens behandeling van het voorstel in de raadscommissie lieten bewoners echter weten dat er van daadwerkelijke overeenstemming geen sprake was. Vooral de hoogte van het hotel stond ter discussie. Gezien de lange tijdsduur van het plan vond de SP het verstandig de inspraak nogmaals te doen. SP-raadslid Hans Bakker vond dat de wethouder kan het voorstel beter nu in kon trekken en de bewoners de gelegenheid moest bieden alsnog hun mening te geven.

Op 5 december liet wethouder Van Poelgeest weten het plan voor het hotel weer aan de bewoners voor te leggen zodat zij hun bezwaren kunnen uiten. Bakker: "Complimenten voor de wethouder. Met de burgers van de stad moet je zorgvuldig omgaan."

U bent hier