h

Geef zwemmers de ruimte

13 december 2007

Geef zwemmers de ruimte

Er is een enorm tekort aan zwemwater in Amsterdam. De minimumnorm per inwoner wordt al jaren niet gehaald in Amsterdam. Met de verbouwing van het Sportfondsenbad Oost is het tekort aan zwemwater nog verder toegenomen. SP-raadslid Maureen van der Pligt wil zwemmers de ruimte geven in Amsterdam en dringt er bij sportwethouder Gehrels op aan om meer zwemwater in Amsterdam te krijgen.

Maureen van der Pligt)

Van der Pligt: "Er zijn te weinig zwembaden en het gevolg is dat het in de bestaande zwembaden te druk is. Dat is niet prettig voor recreatieve zwemmers en ook niet voor de topsport. In Amsterdam kan bijvoorbeeld niet op topniveau waterpolo gespeeld worden. In Amsterdam wordt getraind met 50 mensen tegelijk in een bad, dat is tweemaal zoveel dan ideaal is. Goede spelers trekken daarom weg naar Haarlem en Zaanstad waar dat wel kan. Ook bestaan er lange wachtlijsten voor Amsterdamse kinderen die hun zwemdiploma A willen halen, wat de veiligheid niet ten goede komt."

Van der Pligt wil dat de gemeente het probleem goed in kaart gaat brengen en met oplossingen komt. Van der Pligt wijst hierbij ook naar gemeente Utrecht: "Op een eenvoudige manier zijn buitenbaden buiten het zomerseizoen te voorzien van een luchtdraaghal. Hiermee maak je meer zwemwater toegankelijk n kun je de tarieven laag houden. De huur van een buitenbad bedraagt slechts een vijfde van de huur van een binnenbad." De SP is benieuwd wat het college gaat doen om de zwemsport in Amsterdam een serieuze kans te geven.

Lees hier de schriftelijke vragen van Maureen van der Pligt over dit onderwerp.

U bent hier