h

Coalitieonderhandelingen afgerond: SP gaat besturen

26 maart 2008

Coalitieonderhandelingen afgerond: SP gaat besturen

De SP gaat meebesturen in stadsdeel Oost-Watergraafsmeer. Nadat eerder al een sociaal bestuursakkoord was overeengekomen tussen de PvdA, Meerbelangen en de SP, is nu ook de portefeuilleverdeling rond. Voor de SP zal Willem Paquay, nu nog gemeenteraadslid, toetreden tot het college van het stadsdeel.

Na eerdere problemen rondom de personele invulling van de SP-wethouderspost, zijn de onderhandelaars het nu eens over alle bestuurders. Tijdens de paasdagen zijn de onderhandelingen vlotgetrokken onder leiding van bemiddelaar Hans Luiten. In de loop van de volgende week hopen de partijen over te kunnen gaan tot het ondertekenen van het 'paasakkoord'.

Oost-Watergraafsmeer wordt het eerste stadsdeel waar de SP deel uit gaat maken van het college. SP-onderhandelaar Laurens Ivens is enthousiast: "Wij zullen laten zien dat we kunnen besturen". De SP is blij met het behaalde resultaat en vindt het fijn dat de besprekingen nu zijn afgerond. Fractievoorzitter Karen Wegner: "Al met al hebben de onderhandelingen te lang geduurd. Nu kunnen we eindelijk aan de slag."

SP-leden uit Oost-Watergraafsmeer hebben zich inmiddels positief uitgesproken over de resultaten van de onderhandelingen. Het afdelingsbestuur van de SP Amsterdam spreekt het a.s. maandag over uit.

U bent hier