h

SP wil betere positie achterstandsleerlingen

29 december 2008

SP wil betere positie achterstandsleerlingen

)

De SP wil de positie van achterstandleerlingen verbeteren. Daarom pleit zij voor een proef met een ‘zomerschool’ in Nieuw-West, waar kinderen die dat willen – naast sport en spel – gratis bijgespijkerd worden in de zomervakantie. Daarnaast moet de huiswerkbegeleiding voor alle jongeren tot 23 jaar gratis worden. SP-raadslid Maureen van der Pligt: “Zo kunnen we ervoor zorgen dat leerlingen met een achterstand meer kansen krijgen in Amsterdam.”

De gemeenteraad steunde onlangs een verzoek van de SP om gratis huiswerkbegeleiding voor jongeren tot 23 jaar te onderzoeken. Ook gaf een meerderheid aan het idee van de zomerschool te zien zitten. Van der Pligt: “Dit is een stap in de goede richting. Omdat nog steeds veel leerlingen naar zogeheten zwakke scholen gaan en niet het kwalitatief goede onderwijs krijgen waar ze recht op hebben, moet de gemeente Amsterdam nog wel veel meer gaan doen.”

Het onderzoek moet in kaart brengen waar en hoeveel gratis huiswerk begeleiding er al is in de stad en de kwaliteit daarvan en wat er bij zou moeten om gratis huiswerkbegeleiding voor alle kinderen mogelijk te maken. De zomerschool biedt aan studenten een mooie kans om ervaring op te doen en wat bij te verdienen gedurende de lange stop op universiteiten en hogescholen. Van der Pligt: “Een win-winsituatie voor iedereen.”

U bent hier