h

OpSPraak: Succesvolle eerste editie politiek café OpSPraak

26 september 2010

OpSPraak: Succesvolle eerste editie politiek café OpSPraak

De eerste editie van politie café opSPraak in De Badcuyp was geslaagd, gezellig en de discussie was gedreven. Ruim veertig bezoekers van binnen en buiten de SP namen deel aan de discussie met SP-Tweede Kamerlid Sadet Karabulut en genoten daarna van het informele gedeelte aan de bar met live muziek. Een succes dat zeker in de volgende maanden wordt voortgezet.

De SP Amsterdam is woensdag 22 september van start gegaan met een serie politieke cafés onder de naam opSPraak. Bij dit maandelijkse evenement smelten politiek, discussie en live muziek samen tot een spannende en gezellige avond. Het thema van deze eerste bijeenkomst was 'Wat zijn de gevolgen van de crisis?'

De hoofdgast van de avond, Sadet Karabulut, hield een vlammend betoog over de aangekondigde bezuinigen op Prinsjesdag en over de vorming van een mogelijk ultrarechts kabinet. De conclusie was duidelijk: terwijl de veroorzakers van de crisis vrijuit gaan, betalen de zwakkeren in de samenleving de rekening. Ouderen, minima, uitkeringsgerechtigden en hulpbehoevenden worden de dupe. In de discussie met het publiek werd vooral ingegaan op de vraag hoe het verzet tegen de asociale bezuinigingsmaatregelen te organiseren, in het land maar ook lokaal in de stad en op buurtniveau.

De discussie ging volop door terwijl gitarist Eugenio schitterende Spaanse muziek ten gehore bracht. De bar was nog lang open en er werd nog volop nagediscussieerd onder het genot van een drankje. Al met al een succes door de genodigden, de grote opkomst, gedreven discussies en gezellige nazit.

U bent hier