h

OpSPraak: Amsterdam klimaatneutraal

23 november 2010

OpSPraak: Amsterdam klimaatneutraal

Vrijdag 19 november was alweer de derde van politiek cafe opSPraak. Deze keer vanuit het thema: Hoe krijgen we Amsterdam klimaatneutraal? Met een iets lagere opkomst dan de vorige edities werd intensief gediscussieerd over een breed scala aan invloeden op de gewenste klimaatneutraliteit in Amsterdam.

Fred Gersteling, SP-Statenlid in Noord-Holland, beet de spits af met een column over Amsterdam en klimaatneutraliteit. Door afzeggingen van Milieudefensie en Milieufederatie Noord-Holland was het panel deze keer beperkt. Remine Alberts, SP-gemeenteraadslid in Amsterdam en lijsttrekker voor de provinciale staten van Noord-Holland, was er wel en ging in op de verschillende onderdelen van de agenda en het vragenvuur vanuit het publiek. Wat kunnen de inwoners zelf doen en hoe zit de provincie erin? Moeten alle auto's straks elektrisch aangedreven worden? Krijgen woningen zonnepanelen, windenergie of allebei?

Mede door het brede karakter van het thema van deze avond werd veel met de aanwezigen gediscussieerd. Op de slotvraag "Is Amsterdam klimaatneutraal in 2040?" kon geen bevestigend antwoord gegeven worden. Er is dus nog veel werk aan de winkel als het gaat om het klimaat in onze stad en omgeving.

Na het politieke gedeelte was het tijd voor live muziek en gezellig napraten aan de bar van de Boomsspijker. In de volgende editie van opSPraak staat de Amsterdamse zorg centraal. Zal het u een zorg zijn of komt u ook meediscussiëren? We hopen u te ontmoeten op 17 december in de Boomsspijker!

U bent hier