h

Behoud vervoer naar sociale werkvoorziening

14 januari 2011

Behoud vervoer naar sociale werkvoorziening

Pantar, de sociale werkvoorziening in Amsterdam, is van plan te bezuinigen op het vervoer van werknemers die niet zefstandig kunnen reizen naar hun werkplek. SP-gemeenteraadslid Maureen van der Pligt: "Juist de zwakste werknemers, die niet in staat zijn om op eigen gelegenheid naar het werk te gaan, worden hierdoor gedupeerd. Zij zitten als dit doorgaat straks met een uitkering thuis op de bank. Dat mag de gemeente niet toestaan."

Maureen van der Pligt)

Er zijn 130 werknemers van Pantar die niet met eigen vervoer of OV naar hun werkplek kunnen komen. Tot nu toe haalde Pantar deze mensen op en bracht hen netjes weer thuis. Van der Pligt: "Door deze bezuiniging worden deze werknemers afhankelijk van liefdadigheid van mensen in hun omgeving. Er zijn namelijk geen alternatieven beschikbaar. Een voorziening als Stadsmobiel mag niet worden ingezet voor woon-werkverkeer."

Verder wil Pantar in de toekomst vooral mensen toelaten tot de sociale werkvoorziening die genoeg productiviteit hebben, dus genoeg productie kunnen draaien bij opdrachten die Pantar uitvoert. Volgens Van der Pligt is de sociale werkvoorziening daarvoor nou juist niet in het leven geroepen. Zij roept wethouder Van Es op om een stokje voor de plannen van Pantar te steken. Van der Pligt: "Ik kan me niet voorstellen dat deze GroenLinks-wethouder ermee kan instemmen dat de bezuinigingen worden afgewenteld op de allerzwaksten."

U bent hier