h

OpSPraak: Maak vuist tegen onbeschaafd rechts

28 september 2011

OpSPraak: Maak vuist tegen onbeschaafd rechts

Vrijdag 23 september begon het tweede seizoen van politiek café opSPraak met levendige discussie over onbeschaafd rechtse maatschappelijke ontwikkelingen en de acties hiertegen. Een inleidende columnist, vier prominente gastsprekers en een levendige discussie maakten dit een zeer succesvolle editie van opSPraak.

De opmaat van de avond werd verzorgd door SP-deelraadslid Tiers Bakker die een column uitsprak over slavernij in het verleden en het heden. De column werd gevolgd door een levendige discussie over radicaal rechtse maatschappelijke ontwikkelingen en hoe het verzet hiertegen te organiseren. Voor dit politieke gedeelte waren Thomas von der Dunk (cultuurhistoricus en columnist), René Danen (Nederland Bekent Kleur), Maina van der Zwan (Internationale Socialisten en hoofdredacteur De Socialist) en Arjan Vliegenthart (SP-Eerste Kamerlid en hoofdredacteur Spanning) uitgenodigd voor analyses, discussie en interactie met de aanwezigen.

het panel

De gastsprekers stonden garant voor een reeks aan adembenemende betogen en discussies waarbij ook de vele vragen vanuit het publiek werden beantwoord. De tijd vloog want de discussies namen bijna twee uur in beslag, een duidelijk signaal van een geslaagde avond. De aanwezigen waren dan ook zeer enthousiast en bleven nog lang hangen voor de aansluitende borrel en informele gesprekken.

De nieuwe locatie, het SBOW gebouw in West, bood voldoende ruimte aan de ruim zestig bezoekers van deze avond, die als gezamenlijk initiatief werd georganiseerd door DIDF, KMAA, Internationale Socialisten en SP Amsterdam. Het tweede seizoen van opSPraak is hiermee met verve van start gegaan. Een goede basis voor de tweede editie van dit seizoen in oktober.

U bent hier