h

Betrokken medewerkers bij kinderopvang nodig

15 december 2011

Betrokken medewerkers bij kinderopvang nodig

De SP vindt dat Amsterdam met de kinderopvangorganisaties moet afspreken dat zij geen personeel aannemen op basis van nuluren contracten. Voor de werkgever zijn dit soort contracten handig, omdat het personeel dan overal inzetbaar is en gemakkelijker aan de kant te zetten is. SP-gemeenteraadslid Maureen van der Pligt: "Voor het personeel en de kinderen is dit echter helemaal niet goed. Zo weten de medewerkers niet waar ze aan toe zijn en worden ze steeds op andere plaatsen ingezet. Doordat ze geen band met de kinderen kunnen opbouwen wordt de kwaliteit van de opvang aangetast."

De commissie Gunning bracht in april 2011 een rapport uit over het onderzoek dat zij deed naar de Amsterdamse zedenzaak. Veel aanbevelingen van de commissie waren gericht op het verbeteren van de kwaliteit en veiligheid in de kinderopvang. Inmiddels zijn alle aanbevelingen uit het rapport van de Commissie door de gemeente in uitvoering genomen. Zo wil de gemeente dat er in Amsterdam nog alleen maar goede en heel goede kinderopvang is, voor minder gaat de stad niet.

Maureen van der Pligt)

Om die reden wil de gemeente ook verder gaan dan de wettelijke kwaliteitseisen. Van der Pligt: "Dat de stad alleen voor het allerbeste gaat, is een goed uitgangspunt. Het Rijksbeleid lijkt dit met gigantische bezuinigingen nu lastig te maken. De gemeente moet nu echt voor de kwaliteit gaan en inzetten op vaste en betrokken medewerkers in de kinderopvang."

U bent hier