h

Opluchting over vervallen aanbestedingsplicht GVB

24 juni 2012

Opluchting over vervallen aanbestedingsplicht GVB

"Het GVB hoeft niet meer aanbesteed te worden!" Met dit goede nieuws flyerde de SP Noord zaterdag op winkelcentrum Molenwijk. Aan de reacties kon je merken dat mensen niet meer gewend zijn aan goed nieuws. "Hè? Echt? Daar ben ik blij om," was de enthousiaste reactie van menig bewoner van dit Noordwestelijke puntje van Amsterdam-Noord.

Maar de bewoners zijn zich er erg bewust van dat dit pas een eerste stap is richting een goed en sociaal Gemeentelijk VervoerBedrijf. Er is veel kritiek op de positie van de bus- en tramchauffeurs, de manier waarop het management met het personeel omgaat en de hoge salarissen van de directie.

De Tweede Kamer stemde donderdagavond in met een initiatiefwet van SP, PvdA, D66 en GroenLinks. De vier grote steden krijgen voortaan zelf de keuze of zij het stadsvervoer willen aanbesteden. De SP wil dat Amsterdammers meer zeggenschap krijgen over het GVB. Ook wil de SP een grote schoonmaak bij de leiding van het GVB. Gezien de reacties op de Molenwijk sluit de SP hiermee nauw aan bij de wensen van de Amsterdammers.

Ook uw mening geven over de toekomst van het GVB? www.onsgvb.nl

U bent hier