h

SP doet voorstellen om armoede te bestrijden

27 juni 2012

SP doet voorstellen om armoede te bestrijden

De SP wil dat het stadsdeelbestuur van Zuid meer gaat doen tegen de stijgende armoede in het stadsdeel. SP-fractievoorzitter Roya Moayyed: "Wij zien armoede als een groot probleem. Het zorgt ervoor dat groepen mensen geen fatsoenlijk leven kunnen leiden en worden uitgesloten van de samenleving." De SP stelt onder andere voor dat mensen die bij de voedselbank komen begeleiding krijgen om uit de armoede te geraken. Ook wil de SP dat het stadsdeelbestuur alles op alles zet om ervoor te zorgen dat er niet wordt bezuinigd op schuldhulpverlening voor jongeren.

Vanavond praat de deelraad van Zuid over hoe in 2013 het stadsdeel haar geld moet uitgeven. Het aantal huishoudens in Zuid dat afhankelijk is van de voedselbank wordt steeds groter. Van december 2010 tot en met december 2011 groeide het aantal met 28 procent en ook in 2012 zet deze groei door. De SP wil dat het stadsdeelbestuur doet wat zij kan om de stijging een halt toe te roepen en mensen uit de armoede te helpen.

Moayyed: "Ons rechtse stadsdeelbestuur hamert telkens weer op veiligheid en geeft veel geld uit aan bijvoorbeeld cameratoezicht. Wij vinden dat echte veiligheid begint bij financiƫe zekerheid en het uitbannen van armoede. Op die manier voelen mensen zich zekerder en wordt de voedingsbodem voor veel criminaliteit weggehaald. Dt is pas zorgen voor veiligheid."

U bent hier