h

Chaos bij fietstaxi’s wordt aangepakt

26 november 2012

Chaos bij fietstaxi’s wordt aangepakt

De gemeente gaat de handhaving van de fietstaxichaos verbeteren. Dat schrijft wethouder Wiebes in reactie op het voorstel van de SP 'Regulering fietstaxi’s Amsterdam'. Ook komt er een vergunningsysteem wat meehelpt om de overlast aan te pakken en de kwaliteit te verhogen. SP-gemeenteraadslid Remine Alberts: "Net als bij de gewone taxiproblemen wordt nu eindelijk ook de wildgroei en de chaos bij de fietstaxi’s aan banden gelegd. Het heeft even geduurd, maar beter laat dan niet."

null)

Na invoering van het Uitvoeringsbeleid Alternatief Personenvervoer in maart 2010 werd duidelijk dat het aantal fietstaxi’s enorm was toegenomen. Dit zorgde niet alleen voor overlast voor bewoners, maar ook voor de komst van malafide praktijken. Alberts: "De fietstaxiwereld begon steeds meer wild-west-trekken te vertonen, net als bij de autotaxi's. Regulering is ook hier de oplossing."

Het voorstel van de SP is in oktober 2010 ingediend en wordt half december besproken.

U bent hier