h

Meer geld voor kunst en cultuur

2 november 2012

Meer geld voor kunst en cultuur

De SP in Zuid heeft er samen met GroenLinks voor gezorgd dat er meer geld beschikbaar komt voor kunst en cultuur. Fractievoorzitter Roya Moayyed: "Wij zijn blij dat dit gelukt is. Het stadsdeel kan nu op een aantal plekken de keiharde bezuinigingen van de centrale stad en Den Haag gaan compenseren."

Het bedrag van bijna drie ton komt beschikbaar door een technische aanpassing in de begroting. Het stadsdeel heeft een flinke spaarpot met parkeergeld, die alleen mag worden gebruikt voor zaken die met parkeren en verkeer te maken hebben. Tot nu toe werden de kosten van het parkeer- en verkeersveiligheidsbeleid van de algemene rekening betaald. Dankzij het voorstel van de SP en GroenLinks wordt dat nu uit het parkeerpotje betaald waar nog genoeg geld in zit.

Door deze aanpassing is er meer geld beschikbaar voor kunst en cultuur. De SP hamert al lange tijd op het belang hiervan. Moayyed: "Onze partij zet zich af tegen de enorme bezuinigingen van de stad en de regering op cultuursubsidies. Die leiden namelijk tot een kaalslag en vercommercialisering van kunst en cultuur. Ook in Zuid zouden veel instellingen zoals het Vondelpark Openluchttheater en het Ostadetheater gekort worden. Die bezuinigingen kunnen nu deels worden gecompenseerd."

U bent hier