h

Geef eerlijk beeld over toekomst van zorg

5 februari 2013

Geef eerlijk beeld over toekomst van zorg

De SP wil dat het stadsdeel een eerlijk beeld geeft over de toekomst van de zorg in stadsdeel Zuid. Fractievoorzitter van de SP in Zuid Roya Moayyed: "Ondanks dat er drastische zorgbezuinigingen uit Den Haag op de stad afkomen, negeert het stadsdeelbestuur deze ontwikkelingen en gaat zij haar eigen gang. Men heeft intussen geen idee wat voor problemen er straks zullen ontstaan onder de bewoners. Dat kan niet en wij willen dat het stadsdeel inspeelt op de problemen die op ons afkomen."

De regering van VVD en PvdA wil de komende jaren miljarden besparen op thuiszorg en dagbesteding. Tegelijkertijd met deze bezuiniging worden de gemeentes en stadsdelen verantwoordelijk gemaakt voor deze zaken. Nu al is duidelijk dat als gevolg van deze maatregelen driekwart van de mensen met huishoudelijke verzorging hun hulp kwijt zullen raken. Het budget voor de dagbesteding wordt met een kwart verkleind. In de toekomst moeten mantelzorgers meer taken op zich nemen terwijl al een aanzienlijk deel van hen overbelast is. Tegelijkertijd wil het stadsdeelbestuur nu al besluiten waaraan in de toekomst het zorgbudget van het stadsdeel moet worden uitgegeven.

Wat de SP betreft is het daarom onverantwoord om nu te bepalen hoe in de toekomst zeven miljoen euro moet worden uitgegeven op het gebied van zorg in het stadsdeel, terwijl in de plannen nog niets is opgenomen wat betreft de regeringsplannen. Moayyed: "Het stadsdeel sluit de ogen voor deze VVD-PvdA-dreiging. De bezuinigingen uit Den Haag zijn enorm drastisch en het stadsdeel moet zich daarop voorbereiden." Een oproep van SP en GroenLinks hiertoe werd helaas niet ondersteund door een meerderheid van de deelraad.

U bent hier