h

Zorg voor voldoende parkeergelegenheid voor gehandicapten

18 februari 2013

Zorg voor voldoende parkeergelegenheid voor gehandicapten

De SP wil dat er voldoende parkeergelegenheid is voor mensen met een handicap. Daarvoor moet er beter gecontroleerd worden op mensen die onterecht gebruik maken van de parkeerplaatsen voor gehandicapten. Ook moet er een einde komen aan de snelle afname van het aantal parkeerplaatsen voor gehandicapten. Fractievoorzitter van de SP in Centrum Nelly Duijndam: "Voor mensen met een handicap is het belangrijk dat ze hun auto dichtbij hun bestemming of hun huis kwijt kunnen. Zij hebben immers niet de keuze om bij gebrek aan parkeerruimte maar wat verder te gaan lopen. Daarom moet er voor hen voldoende parkeergelegenheid in de stad zijn."

Sinds 2002 is het aantal parkeerplaatsen voor gehandicapten met 40% gedaald. Daardoor is het voor gehandicapten steeds moeilijker geworden om hun auto te parkeren in de buurt van hun bestemming. Daarnaast krijgt de SP veel klachten binnen van misbruik van de parkeerplaatsen voor gehandicapten. Er wordt namelijk bij controles wel gekeken of mensen betalen voor hun parkeerplek, maar er wordt nauwelijks gelet op foutparkeerders. De pakkans voor foutparkeren op deze manier is dus heel laag. En wachten op het wegslepen van de foutgeparkeerde auto kan uren duren waardoor mensen met een handicap soms lang moeten wachten op een parkeerplek bij hun huis of hun bestemming.

Wat de SP betreft wordt er meer aandacht besteed het aanbod van parkeerplekken voor gehandicapten en gaat de pakkans voor foutparkeerders omhoog. Duijndam: "Wat ons betreft moet iedereen de mogelijkheid hebben om mobiel te zijn. Gehandicapten zijn daarvoor afhankelijk van de speciaal aangewezen parkeerplekken. Daar moeten zij dus ten allen tijde gebruik van kunnen maken." De SP heeft over het stadsdeelbestuur om opheldering gevraagd over de parkeerproblemen voor gehandicapten.

U bent hier