h

Verjaardag arm kind hoort ook een feestdag te zijn

19 april 2013

Verjaardag arm kind hoort ook een feestdag te zijn

De SP vindt dat voor elk kind de verjaardag een feestdag moet zijn. Het gebeurt echter regelmatig dat kinderen in de armoede hun verjaardag helemaal niet kunnen vieren. De SP heeft daarom het stadsbestuur opgeroepen om te gaan samenwerken met stichting Jarige Job die verjaardagsboxen verstrekt aan arme gezinnen. SP-fractievoorzitter Laurens Ivens: "Een kind hoort met zijn of haar verjaardag een hele dag het middelpunt van alle aandacht te zijn. Dat is geen overbodige luxe maar hoort bij normaal opgroeien. Als de gezinnen dit zelf niet kunnen realiseren moeten ze ondersteund worden."

De SP zijn schrijnende verhalen ter ore gekomen. Ivens: "Zo vertelde een medewerker van een peuterspeelzaal ons dat sommige kinderen ziek worden gemeld op de dag dat ze jarig zijn. Dit omdat de ouders te weinig geld heb om een traktatie te kunnen regelen. Dat is toch hartverscheurend."

Volgens stichting Jarige Job zijn er ruim 60.000 kinderen in Nederland die hun verjaardag niet kunnen vieren. De stichting bereikt nu nog niet al die kinderen en wil daarom graag ondersteuning van gemeenten. Ivens: "Het liefst zien we natuurlijk dat zulke armoede niet meer voorkomt en geen enkel kind meer hoeft op te groeien in armoede. Maar de verjaardag van elk kind hoort een feestdag te zijn. Ik heb het stadsbestuur dan ook verzocht om medewerking te verlenen aan de verjaardagsboxen."

U bent hier