h

Eerste succes tegen bomenkap Oosterpark

4 juli 2013

Eerste succes tegen bomenkap Oosterpark

De SP heeft een eerste succes geboekt in de strijd tegen de dreigende bomenkap in het Oosterpark door 23 bijzondere bomen te redden van de kettingzaag. Onder meer een groep van veertien prachtige, vijftig jaar oude eiken rond het “pierebadje” in het park, mogen blijven staan. SP-deelraadslid Geert Ritsema: “Dat is een mooi begin. Tevreden zijn we nog niet want het stadsdeel wil nog veel meer mooie en beeldbepalende bomen uit het park kappen. We gaan door om ook dat te voorkomen.”

Stadsdeel Oost wil onder aanvoering van wethouder Nevin ztok (GroenLinks) in het Oosterpark honderden bomen kappen. Aanvankelijk was het plan om 404 bomen te kappen. Door kritische vragen van onder andere de SP is dat aantal inmiddels teruggebracht tot 381. De SP stelde al eerder dat een deel van de kap begrijpelijk is om het overige groen gezond te houden. Maar de SP verzet zich tegen de onnodige kap van grote beeldbepalende bomen.

Op 3 september spreekt de deelraad van Amsterdam Oost opnieuw over de voorgenomen kap. De SP zal er dan bij de wethouder op aandringen om meer bomen te sparen. Omwonenden en gebruikers van het park kunnen bovendien tot 23 juli bij het stadsdeel bezwaar tegen de voorgenomen kap aantekenen. Een voorbeeldbezwaarschrift is hieronder te vinden. Wie op de hoogte wil blijven van verdere ontwikkelingen kan terecht op de facebookpagina Red de bomen in het Oosterpark.

U bent hier