h

Investeer in schonere straten

27 september 2013

Investeer in schonere straten

De SP en GroenLinks willen dat stadsdeel Zuid extra geld uittrekt voor het schoonhouden van de straten rondom afvalcontainers. Fractievoorzitter van de SP Zuid Roya Moayyed: "Wij vinden het belangrijk dat de straten in ons stadsdeel er schoon bijliggen. Dat is niet alleen aangenaam om in te wonen en goed voor het milieu, maar speelt bijvoorbeeld ook mee in het veiligheidsgevoel van mensen. Daarom stellen wij voor om extra aandacht te besteden aan het afvalprobleem in Zuid."

Al jarenlang wordt er in stadsdeel Zuid veel geklaagd over het afval op straat. Moayyed: "De ondergrondse afvalcontainers worden vaak niet goed gebruikt, waardoor eromheen vaak een rommelige situatie ontstaat. Dit is er niet beter op geworden sinds grofvuil alleen nog op afspraak wordt opgehaald, in plaats van de vaste grofvuildagen."

Het geld is volgens SP en GroenLinks al beschikbaar. Moayyed: "Er is een potje waar geld van de afvalstoffenheffing in wordt gestort voor het aanleggen van nieuwe parkeerplaatsen als er een parkeerplaats verdwijnt vanwege de aanleg van een ondergrondse container. Wij vinden dat het geld van de afvalstoffenheffing ook echt besteed moet worden aan schonere straten en niet aan parkeerplaatsen. De straten in ons stadsdeel kunnen een stuk schoner, dus laten we daar dan ook werk van maken." Helaas werd het voorstel van SP en GroenLinks niet gesteund door een meerderheid van de deelraad.

U bent hier