h

Offensief tegen huurverhoging in Tuindorp Oostzaan

9 september 2013

Offensief tegen huurverhoging in Tuindorp Oostzaan

Het offensief tegen de huurverhogingen werd zaterdag vervolgd in de Dierenriembuurt van Tuindorp Oostzaan. SP'ers spraken huis-aan-huis met buurtbewoners die hun onvrede uitten over de huidige regering in het algemeen en de huurverhogingen in het bijzonder.

 

Een bewoonster vertelde dat ze de maximale huurverhoging had gekregen omdat haar minder begaafde volwassen kinderen bij haar in huis wonen. Hun kleine verdiensten werden opgeteld bij haar inkomen. Dat haar zoons anders in een begeleid wonen project opgenomen hadden moeten worden, werd niet meegewogen.

Een andere bewoner heeft met succes bezwaar weten te maken tegen het hoge percentage van de huurverhoging. Een ander moest daarentegen nu 900 euro betalen voor een voormalige sociale huurwoning. Deze hoge huurprijs kwam tot stand na renovatie, en bovendien was de huur bij elke nieuwe bewoner met 75 euro verhoogd.

Toen de SP de buurt verliet, hingen de eerste posters al.

U bent hier