h

Alberts: "Behoud tram 25"

18 oktober 2013

Alberts: "Behoud tram 25"

Volgens SP-raadslid Remine Alberts zou tram 25 behouden moeten worden. Samen met Red Amsterdam en oud-PvdA’er Luud Schimmelpennink diende Alberts daartoe een voorstel in bij een bijeenkomst van de stadsregio. "Vooral de mensen die in de buurt van de Rijnstraat en de President Kennedylaan wonen, dreigen de dupe te worden", aldus Alberts.

In de regioraad van de stadsregio Amsterdam, waarin vergaderd werd over het openbaar vervoer in de stad in 2014, dienden Red Amsterdam, de SP en Luud Schimmelpennink een motie in om tram 25 te behouden. Portefeuillehouder Wiebes (VVD) is akkoord met het opheffen van de tramlijn, net als de meerderheid van de regioraad, maar daar zijn de drie genoemde fracties het niet mee eens. Ook de tramreizigers en de omwonenden zien opheffing niet zitten: er werden maar liefst 2300 handtekeningen aangeboden tegen opheffing.

U bent hier