h

Zorgen om openbare ruimte en armoede in Vogelbuurt

9 december 2013

Zorgen om openbare ruimte en armoede in Vogelbuurt

In de Vogelbuurt hoorde de SP afgelopen zaterdag veel klachten over zwerfvuil in de straten. In het Spreeuwenpark ligt zelfs glas en hondenpoep bij de speeltoestellen. Armoede is ook een groot probleem in deze buurt.

 

De SP wilde van de bewoners zelf horen wat er leeft in de buurt, die bekendstaat als een van de armste van Nederland. De meeste mensen lopen natuurlijk niet met hun armoede te koop. Al vertelde een man dat hij niet meer kan werken omdat hij epilepsie heeft gekregen. Hij moet nu rondkomen van 30 euro in de week en baalt dat hij niet meer kan werken. De SP'ers zagen hier en daar behoorlijk verwaarloosde en zelfs vervuilde huizen. Sommige situaties deden ook vermoeden dat er sprake is van illegale onderhuur. Er werd niet overal opengedaan; sommige mensen deden direct schuw de deur weer dicht.

De bewoners van het Spreeuwenpark waren erg te spreken over het feit dat de SP er al voor gezorgd heeft dat de verkeersveiligheid bij het plein wordt aangepakt. Een bewoner zei: "Ik was zo blij met jullie actie. Ik durfde mijn kinderen niet alleen naar het park te laten gaan om te spelen. Er zijn verschillende bijna-ongelukken gebeurd. We hadden al eerder brieven naar het stadsdeel gestuurd, maar niks gehoord. De SP heeft nu gezorgd dat er een 30-km-zone komt."

Na deze eerste indruk van de Vogelbuurt wil de SP terugkomen om meer te horen en om over oplossingen te praten. Voor het Spreeuwenpark zou een hondentoilet en rubberen tegels in de speeltuin uitkomst kunnen bieden. Ook zou de buurt wel wat fietsnietjes kunnen gebruiken. De SP wil graag van de bewoners weten wat ze van deze mogelijke maatregelen vinden.

U bent hier