h

Geef bewoners meer invloed bij woningrenovatie

2 januari 2014

Geef bewoners meer invloed bij woningrenovatie

SP-raadslid Remine Alberts heeft samen met de PvdA Amsterdam een voorstel ingediend om bewoners meer inspraak over hun woning te geven bij renovatie. "Maar al te vaak kunnen mensen na renovatie niet terugkomen of worden ze genegeerd door woningcorporaties. Dat is onacceptabel. Daarom hebben we de handen ineen geslagen om ervoor te zorgen dat huurders weer de bescherming en zeggenschap krijgen die ze verdienen", aldus Alberts.

De voorstellen van Alberts en PvdA-raadslid Michiel Mulder omvatten onder meer een terugkeergarantie voor huurders na de renovatie van hun woning. Dit voorkomt dat het huis weliswaar opgeknapt wordt, maar onbetaalbaar wordt voor de oorspronkelijke huurders. Ook komen woningcorporaties die de mening van de huurders consequent aan hun laars lappen op een zwarte lijst te staan.

"Met deze – en nog zes andere – voorstellen, zorgen we ervoor dat de huurder niet langer een speelbal is van corporaties. Corporaties zijn dienstverleners en moeten zich ook weer zo gaan gedragen. Deze notitie is een belangrijke stap in die richting."

U kunt de voorstellen lezen in de notitie huurdersparticipatie.

U bent hier