h

Huurders Houttuinen blij met SP-actie achterstallig onderhoud

17 januari 2014

Huurders Houttuinen blij met SP-actie achterstallig onderhoud

De SP-actie in de Haarlemmer Houttuinen, gericht op achterstallig onderhoud van de huurwoningen van Ymere en de Key in de buurt, wordt enthousiast ontvangen door de bewoners. Dit blijkt uit een petitie onder de huurders, die de SP afgelopen weekend heeft verspreid.

Eind vorig jaar werd bij een eerste rondgang bekeken of er problemen spelen in de wijk. Vervolgens heeft de SP huis-aan-huis een formulier verspreid met de vraag of de huurders de problemen herkennen en in hoeverre ze bereid zijn hun buurtbewoners te ondersteunen bij de aanpak ervan. Afgelopen weekend bleek dat bijna eenderde van alle benaderde huurders de petitie heeft ondertekend.

"De reacties verbazen me niet", zegt SP'er Michiel Wetzer, die de actie coördineert. "Er is enorm veel achterstallig onderhoud in de buurt. Woningcorporatie Ymere heeft recentelijk nog de huurwoningen in de buurt gerenoveerd. Maar dat is erg gemakkelijk en goedkoop gedaan met slecht hang- en sluitwerk, beroerde afwatering en bijbehorende vochtproblemen tot gevolg. Huurders die klagen worden afgewimpeld. Woningen die De Key er verhuurt, zijn in nog slechtere staat. Dit smeekt om een gezamenlijke, voortvarende aanpak."

Zo denken de huurders er dus ook over. Velen reageerden erg enthousiast toen een SP-delegatie afgelopen weekend door de wijk trok om de petities te verzamelen. Een enkeling maakte daarbij gebruik van de gelegenheid en nodigde de SP'ers in hun woning om de problemen zelf te zien. "En dat levert schrijnende plaatjes op", vindt Wetzer. "De corporaties laten hun huurders, waarvan een enkeling chronisch ziek, gehandicapt of anderszins hulpbehoevend, soms letterlijk in de kou staan. Dat kan en mag niet."

Gelukkig kunnen de bewoners niet alleen op steun van de SP rekenen, maar ook opvallend veel op elkaar. Wetzer vindt het 'hartverwarmend te zien dat er zo'n sterke onderlinge samenhang is in de buurt'. "De huurders erkennen dat de problemen óók bij hun buren spelen. Ze zien het nut in van een collectieve aanpak. Samen sta je sterk. we hebben dan ook groot vertrouwen in de vervolgactie, zoals die voor half februari staat gepland. Woningcorporaties Ymere en De Key kunnen hun borst vast natmaken."

Heeft u ook problemen met achterstallig onderhoud? De SP opende recentelijk een 'meldpunt achterstallig onderhoud' waar u uw klachten kunt ventileren.
 

U bent hier