h

Successentour van start

14 maart 2014

Successentour van start

Vanmiddag om 15:00 uur is de successentour van de SP Amsterdam gestart. In de Nieuwe Houttuinen begint een tour van 24 uur langs plekken waar de SP zich de afgelopen jaren samen met Amsterdammers heeft ingezet voor een sociaal Amsterdam.

De successentour begint in de Nieuwe Houttuinen, ten noorden van de Haarlemmerstraat. Toen de SP in daar enkele maanden terug bij bewoners langs ging, bleek dat er veel problemen waren met de staat van de huizen. Samen met bewoners organiseerde de SP een grote actie voor fatsoenlijk onderhoud. De actie is nog niet voorbij, want nog niet alle problemen zijn opgelost. Maar De Key en Ymere hebben toegezegd de problemen te willen aanpakken.

Het stokje wordt vervolgens overgenomen door de jongeren van ROOD. Twee jaar geleden waren zij op bezoek in de Houthavens aan het IJ. Ze spraken veel studenten die in onzekerheid leefden over hun huis. ROOD en studenten hebben samen actie gevoerd waardoor er meer duidelijkheid kwam. De containers kregen uitstel en mogen langer blijven staan. 

De tour zal verder gaan in Oost. Veel bewoners daar hadden in hun huis last van verstoppingen, overstromingen, lekkages en schimmel. Samen met bewoners organiseerde de SP een grote actie voor aanpak van de problemen. De Key erkende de problemen en gaat ze oplossen

De successentour zal ’s komende nacht en morgenochtend doorgaan met bijvoorbeeld bezoeken aan ambulanceposten en brandweerkazernes. Het hoogtepunt van de tour is morgen wanneer Emile Roemer meegaat op de tour naar de Van der Pekbuurt.

Volg het live-verslag van de successentour via Twitter!

U bent hier