h

SP-leden akkoord met collegedeelname

15 juni 2014

SP-leden akkoord met collegedeelname

De leden van de Amsterdamse SP zijn in grote meerderheid akkoord gegaan met deelname van de partij aan het stadsbestuur. Dat bleek tijdens een ledenbijeenkomst vanmiddag in het Munduscollege in Nieuw-West. Daarmee staat het licht op groen voor de eerste collegedeelname van de SP in de Amsterdamse geschiedenis. SP-leider Laurens Ivens: „Dit is ontzettend goed nieuws voor Amsterdam. Het wordt een stevige klus maar we gaan volop aan de bak om ook vanuit het stadsbestuur Amsterdam socialer te maken.”

Afgelopen donderdag presenteerden D66, VVD en SP hun coalitieakkoord. Met het akkoord realiseerde de SP een aantal langgekoesterde wensen. Zo komt er een einde aan de Amsterdamse afbraak van de sociale huursector en stopt de marktwerking in de zorg. Werk wordt weer lonend en er wordt 155 miljoen geïnvesteerd in armoedebestrijding.

Aanstaande woensdag vindt er een extra gemeenteraadsvergadering plaats waarin het nieuwe stadsbestuur wordt geïnstalleerd. De SP heeft Laurens Ivens voorgedragen als wethouder Bouwen, Wonen en Dierenwelzijn. Arjan Vliegenthart is voorgedragen als wethouder Werk en Inkomen. 

U bent hier