h

Ymere stelt plannen bij

3 juli 2014

Ymere stelt plannen bij

Ymere gaat meer rekening houden met de voorkeuren van bewoners bij het renoveren van huizen in Centrum. Dat blijkt uit een gesprek dat wethouder Laurens Ivens met de corporatie had. Zo mogen bewoners in hun huis blijven wonen als een grondige renovatie niet op korte termijn nodig is. Als er wel een grondige renovatie komt, mogen bewoners in hun eigen buurt terugkomen met een huur die past bij hun inkomen. SP-raadslid Erik Flentge: "Dit is mooi nieuws. Uit gesprekken die wij in de buurt hielden bleek dat veel bewoners het niet eens waren met de plannen zoals die onlangs in het nieuws waren. De toezeggingen van Ymere zijn een stap in de goede richting."

Onlangs werd bekend dat Ymere zo’n 270 woningen in Centrum wil gaan renoveren. Om de plannen te betalen wil de corporatie zo’n 180 woningen verkopen of verhuren in de vrije sector. Naar aanleiding van de berichten in de media ging de SP meteen de buurt in om in gesprek te gaan met de bewoners. Daaruit bleek dat veel bewoners niet blij zijn met de manier waarop Ymere te werk is gegaan.

Flentge: “Het is mooi dat Ymere tegemoet komt aan de wensen van de bewoners. Maar we zijn er nog niet. Ymere heeft toegezegd met elke bewoner in gesprek te gaan voor een passende oplossing. We zullen dat natuurlijk op de voet blijven volgen.” 

Zie de bijlage voor het verslag van de gesprekken met de bewoners.

U bent hier