h

Topsalaris GVB blijkt nog erger

10 oktober 2014

Topsalaris GVB blijkt nog erger

Het salaris van de vorige directeur van het Gemeentelijk Vervoersbedrijf (GVB) blijkt nog hoger te zijn geweest dan de gemeente met het GVB had afgesproken. Directeur Bart Schmeink die begin december stopte, verdiende 334.000 euro, terwijl dat maximaal 318.000 euro mocht zijn. SP-raadslid Peter Kwint: "Ik ben echt met stomheid geslagen. Dit bevestigt wel wat wij altijd zeiden: de afspraken tussen de gemeente en het GVB klopten van geen kant."

Toen het GVB in 2011 zocht naar een nieuwe directeur bleek al dat men niet van plan was zich te houden aan de Balkenendenorm. De SP had daar stevige kritiek op en waarschuwde voor het hoge salaris van 318.000 euro. De SP vind dat bestuurders bij publieke instellingen niet meer mogen verdienen dan de balkenendenorm. Die was op het moment dat de vorige GVB-directeur werd aangesteld 181.000 euro.   

Over twee weken bespreekt de gemeenteraad het hoge salaris van de GVB-directeur, maar nu al waarschuwt het stadsbestuur dat het te veel verdiende geld waarschijnlijk niet kan worden teruggevorderd. Kwint: "Dat maakt duidelijk dat de gemeente zulk soort contracten gewoon niet moet toestaan. Het is spijtig dat we in 2011 met onze kritiek alleen stonden in de raad, maar het is des te belangrijker dat de gemeente hier van leert."

U bent hier