h

Bescherm huurprijzen voor mensen met middeninkomen

4 november 2014

Bescherm huurprijzen voor mensen met middeninkomen

SP-raadslid Erik Flentge vindt het een goed idee te uitbreiding van de huurprijsbescherming tot 950 euro te onderzoeken, in plaats van de huidige 699 euro. Flentge: "Er zijn weinig woningen tussen de 700 en 950 euro. Ik ben er voor als de huurprijsbescherming ook voor dit middensegment gaat gelden, net als voor de sociale huurwoningen. Dan stijgen die woningprijzen niet meteen door het dak. Zo blijven die woningen betaalbaarder voor mensen die net geen recht hebben op een sociale huurwoning. De Tweede Kamer gaat hier uiteindelijk over. De Amsterdamse SP juicht het toe als dit mogelijk wordt."

Als de woning boven de sociale puntengrens van 699 euro uitkomt, mag de verhuurder vragen wat hij wil. Door de woningnood in Amsterdam kunnen verhuurders met gemak 1200 euro vragen voor een flatwoning. Vorige week werd in Den Haag de het rapport van de parlementaire enquete over de woningcorporaties gepresenteerd. Daarin staat dat onderzocht moet worden of er per regio verschillende grenzen voor de huurbescherming kunnen komen.

De SP juicht het toe als daardoor meer middeldure huurwoningen in Amsterdam komen. Flentge: “Op deze manier kunnen we ervoor zorgen dat veel woningen weer betaalbaar worden voor middeninkomens. Denk maar aan leraren of politieagenten. Die verdienen net te veel voor een sociale huurwoning, maar kunnen een huis van 1200 euro per maand moeilijk betalen.” Over een paar weken is het debat over de parlementaire enquete in de Tweede Kamer.

U bent hier