h

Actie 'mijn huur is te duur' in Centrum

18 december 2014

Actie 'mijn huur is te duur' in Centrum

Foto: Michiel Wetzer / amsterdam.sp.nl/centrum

De zorgen bij huurders groeien. Dat bleek afgelopen week toen SP'ers in Centrum op de Lapjesmarkt op de Westerstraat en Noordermarkt aandacht vroeg voor de campagne 'Mijn huur is te duur'. Veel huurders zeggen zo lang mogelijk in hun huidige woning te blijven zitten. Ze zijn bang bij een nieuwe woning een onbetaalbare huurprijs voorgeschoteld te krijgen.

Een stijgend aantal (hulp)vragen en klachten over het huurbeleid dat de SP van huurders krijgt, is afgelopen zomer aanleiding geweest voor de start van de campagne 'Mijn huur is te duur'. Huurders maken zich steeds meer zorgen over de betaalbaarheid van hun woning. De overheid stapelt maatregel op maatregel die de huurprijzen onbetaalbaar dreigen te maken.

Een onderdeel van de campagne is een online huurdersenquête. Uit de eerste reacties is inmiddels een selectie gemaakt die aan de Kamercommissie Wonen is aangeboden. Dat betekent niet dat de campagne is afgerond. De online enquête kan nu door huurders uit het hele land worden ingevuld. De SP blijft de vinger aan de pols houden over de huren - nu in het hele land.

U bent hier