h

In actie voor behoud Piggelmeewoningen

19 april 2015

In actie voor behoud Piggelmeewoningen

Foto: SP Amsterdam-West / www.amsterdam.sp.nl/west

Een grote groep SP'ers voerde zaterdag actie voor het behoud van de Piggelmeewoningen aan de Leeuwendalerspad in Bos en Lommer. SP-fractievoorzitter in West Gabriella Choma: "Er is juist een gebrek aan woningen op de begane grond voor ouderen. Dan ga je toch niet slopen? De woningen kunnen veel beter worden opgeknapt zodat we betaalbare ouderenwoningen behouden voor de buurt."

Al jarenlang praat de politiek in het stadsdeel over de sloop van de Piggelmeewoningen. Dit zijn kleine laagbouwwoningen uit de naoorlogse periode die bij uitstek geschikt zijn voor oudere bewoners. Uit eerdere bewonersonderzoeken bleek dat een grote meerderheid van de bewoners tegen de sloop is. In de plannen moeten de woningen plaats maken voor gezinswoningen, waarvan 40 van de 65 verkocht zullen worden.

Foto: SP Amsterdam-West / www.amsterdam.sp.nl/west

Wat de SP betreft gaan de sloopplannen van tafel. Choma: "Het stadsdeel heeft eerder wel voor sloop gestemd, maar zolang de huizen er nog staan is het nog niet te laat om actie te voeren. Volgens ons is de buurt niet goed genoeg gehoord bij dit besluit. Juist nu door het rijksbeleid ouderen nauwelijks nog in een verzorgingstehuis terecht kunnen, moet je zuinig zijn op dit soort huizen."

U bent hier