h

Noord aan het woord (2)

9 juni 2015

Noord aan het woord (2)

Stadsdeel Noord begint aan de tweede ronde van bijeenkomsten in de buurten. De bestuurscommissie in Noord organiseert elk jaar in alle 18 buurten van Noord een bijeenkomst waarvoor alle buurtbewoners worden uitgenodigd. De eerste ronde was afgelopen winter.

De komende bezoeken zijn

Overhoeks: 17 juni om 20:00, A-lab op Overhoeksplein

Buikslotermeer: 23 juni om 20:00, Het Schouw, Dollardplein 2

Nieuwendam: 23 juni om 20:00, Speeltuinvereniging Nieuwendam, Monnikendammerplantsoen 12 A

Leden van de bestuurscommissie gaan in gesprek met bewoners om er achter te komen wat er speelt in elke buurt en om plannen te maken hoe er samen gewerkt kan worden aan verbeteringen. De grote lijnen die in de gesprekken naar boven komen worden in de bestuurscommissie meegenomen in de beleidsvorming. Van de praktische klachten wordt een lijst gemaakt waarmee de uitvoerende organisatie van het stadsdeel aan de slag gaat.

De bezoeken in de buurt zijn een belangrijke wens van de SP. SP-fractievoorzitter Frans Rein Jurrema: "Wij vinden het belangrijk dat de politiek vaak de buurt in gaat om met bewoners te praten over wat er leeft in de buurten."

In november volgen nog de buurten Waterland, Oostzanerwerf, Kadoelen, Tuindorp Oostzaan en Oostzanerwerf en Banne Buiksloot.

 

U bent hier