h

Petitie tegen verkoop woonblokken sociale huur

22 juni 2015

Petitie tegen verkoop woonblokken sociale huur

SP en bewoners van de Roerstraat (Zuid) en het Lambertus Zijlplein (Nieuw-West) hebben aan woningcorporatie Stadgenoot een petitie aangeboden tegen de verkoop van  hun woonblokken aan commerciële verhuurders. SP-raadslid Tiers Bakker, aanwezig bij de overhandiging van de petitie: “Nu zijn het sociale huurwoningen. Een commerciële verhuurder zal maximaal willen verdienen op de huizen. De huren zullen dan twee of drie keer over de kop gaan. Wij roepen Stadgenoot op dat niet te doen en de woningen te behouden als sociale huur.”

Foto: SP
Onlangs maakte Stadgenoot bekend een aantal complexen in de stad te willen verkopen. In de Rivierenbuurt wil Stadgenoot de sociale huurwoningen in de Roerstraat verkopen. Ook wil Stadgenoot zo’n 160 sociale huurwoningen aan het Lambertus Zijlplein in Nieuw-West verkopen. De corporatie wil de woningen verkopen aan commerciële verhuurders zoals beleggers of pensioenfondsen.

Bakker: “Wij vinden het belangrijk dat deze sociale huurwoningen de bescherming krijgen die ze verdienen. Commerciële verhuurders hebben namelijk als hoofddoel om geld te verdienen. De gemeente kan met corporaties nog afspraken maken over betaalbaarheid, maar dat kan niet met particuliere eigenaren. De woningen zullen daardoor in de toekomst onbetaalbaar worden voor mensen met een middeninkomen. Wij roepen Stadgenoot op: luister naar die tientallen bewoners die de petitie ondertekenden, wees zuinig op onze sociale huurwoningen en doe ze niet in de uitverkoop.”

U bent hier