h

Eerste gratis ID-kaart voor minima uitgereikt

9 september 2015

Eerste gratis ID-kaart voor minima uitgereikt

Vanmorgen heeft SP-wethouder Arjan Vliegenthart de eerste gratis ID-kaart voor minima uitgereikt. Dat gebeurde op het stadsdeelkantoor in Zuid. Vliegenthart: “Voor minima is de ID-kaart een flink bedrag, terwijl het wel verplicht is er eentje te hebben als je de straat op gaat. Ik ben er trots op dat Amsterdam mensen met een kleine beurs op deze manier tegemoetkomt.”

Foto: Amsterdam

Met de komst van de gratis ID-kaart wordt een langgekoesterde wens van de SP vervuld . Sinds de ID-kaart verplicht is, is het de SP een doorn in het oog dat mensen met een kleine beurs het flinke bedrag van 53 euro kwijt zijn voor een ID-kaart om de straat op te kunnen.

Alle Amsterdammers die vanwege het inkomen recht hebben op een stadspas, kunnen vanaf nu ook een gratis ID-kaart aanvragen, in elk stadsdeel. Vanaf zes weken voor de oude kaart afloopt, kan een nieuwe ID-kaart worden aangevraagd. De nieuwe ID-kaart is geldig voor tien jaar. Er kan eenmaal een nieuwe gratis kaart worden aangevraagd in geval van diefstal of vermissing.

 

U bent hier