h

Genoeg voor iedereen op het Anton de Komplein

13 september 2015

Genoeg voor iedereen op het Anton de Komplein

Er is genoeg voor iedereen, het is alleen een kwestie van eerlijk delen. Dit was de boodschap van de SP vrijdag 11 september op het Anton de Komplein in Amsterdam Zuidoost. Ook daar kon dit op veel steun kon rekenen. Al eerder ging de SP met Amsterdammers in gesprek over ongelijkheid, belasting ontwijking door bedrijven en de verdeling van de rijkdom in Nederland.

Foto: SP

Net als eerder op het Buikslotermeerplein en het Osdorpplein waren de Amsterdammers in Zuidoost verbaasd en geschrokken over de uitkomst van de quiz. 'Hebben de 3 rijkste Nederlanders evenveel als de armste 8 miljoen bij elkaar? En ontduiken grote bedrijven jaarlijks voor maar liefst 1000 miljard aan belasting.' Veel mensen vinden dit onacceptabel en spraken hun steun uit voor het SP-plan voor aanpak van belasting ontduikende bedrijven en de miljonairsbelasting.

Meer weten over ongelijkheid in Nederland?
Kijk op de website genoeg.sp.nl.

U bent hier