h

550 extra woningen voor jongeren en vluchtelingen

11 november 2015

550 extra woningen voor jongeren en vluchtelingen

Er komen 550 woningen voor jongeren en vluchtelingen in de Riekerhaven in Nieuw-West. In een grote operatie worden er in zeven maanden wooncontainers geplaatst, de helft voor vluchtelingen met een verblijfsstatus, de andere helft voor jonge woningzoekenden. SP-wethouder Laurens Ivens: “Ik ben blij dat dit plan unaniem door de gemeenteraad wordt gesteund. Het bijbouwen van zulke woningen is hard nodig, zowel voor de mensen zonder huis, als de mensen zonder thuis.”

Op dit moment staan de wooncontainers nog in de Houthavens in West. De containers moeten daar weg voor een nieuwbouwwijk, en waren eigenlijk afgeschreven. Corporatie De Key gaat de containers toch opknappen waardoor ze een tweede leven krijgen in de Riekerhaven, gelegen tussen knooppunt Nieuwe Meer en Metrostation Henk Sneevlietweg. Het is de bedoeling dat de wooncontainers vanaf juni 2016 in de verhuur gaan.

Intussen gaat de gemeente hard door met het zoeken naar creatieve oplossingen voor meer woningen. Ivens: “Als we niet in snel tempo doorbouwen gaat de woningmarkt op slot en dan zijn mensen die geen hoge huur of koopprijs kunnen betalen de dupe. Daarom wordt er nu gewerkt aan plannen om nog meer kantoren om te bouwen tot woningen en nieuwe huizen te bouwen. Het gaat de goede kant maar we hebben nog een lange weg te gaan.”

U bent hier