h

Rochdale belooft aanpak onderhoudsproblemen Dobbebuurt

21 december 2015

Rochdale belooft aanpak onderhoudsproblemen Dobbebuurt

Rochdale belooft de problemen aan de woningen in de Dobbebuurt (Nieuw-West) aan te pakken. Dat liet de corporatie weten toen een groep van twintig bewoners en de SP donderdagochtend een rapport van de klachten uit de buurt overhandigden. Actieleider van de SP Moska Ghazizoi: “Dit is een mooie toezegging want het is hard nodig dat het achterstallig onderhoud wordt aangepakt. Bewoners zijn er helemaal klaar mee om in slechte huizen te wonen. Ik hoop dat Rochdale snel aan de slag gaat, wij zullen dat scherp in de gaten houden.”

Foto: Jan Mast
De SP is afgelopen jaar meerdere keren op bezoek geweest in de Dobbebuurt in Slotermeer, tussen de Burgemeester De Vlugtlaan en het Gerbrandypark. Veel bewoners hebben klachten over het onderhoud van de woningen. Zo zijn er schimmelproblemen, zijn de trappenhuizen verpauperd en ook aan de buitenkant is er al lang niets gedaan aan het onderhoud.

Rochdale nam de klachten van de bewoners in ontvangst. De corporatie beloofde om in januari met de bewoners om de tafel te gaan om een plan te maken voor grootschalige renovatie. Tussentijds gaat de corporatie de buurt in om kleinere klachten nel op te lossen. Ghazizoi van de SP: “Het lijkt erop dat Rochdale de klachten serieus neemt, en dat is goed. Wij roepen de corporatie op deze buurt bij de volgende jaarlijkse huurverhoging te ontzien. Want het wringt om voor huizen die in slechte staat zijn, wel de huur te verhogen.”

U bent hier