h

Afsluitingen Oosterpark voorbij

13 januari 2016

Afsluitingen Oosterpark voorbij

Er worden geen festivals meer georganiseerd in het Oosterpark, waarbij het park afgesloten wordt. Deze langgekoesterde wens van de SP is terechtgekomen in het nieuwe evenementenbeleid van stadsdeel Oost. SP-fractielid in Oost Karel van der Weide: “Het park is van iedereen, en niet alleen voor de bezoekers die een duur ticket kunnen betalen. Vanaf nu is er in het Oosterpark alleen plek voor openbare evenementen. Goed dat er aan de privatisering van de parken een einde komt.”

Ook wordt in het evenementenbeleid afgesproken dat evenementen beter verspreid worden over de verschillende parken over het stadsdeel. Maar tegelijkertijd zijn er ook dingen vastgelegd waar de SP niet blij mee is.  Zo verhoogt het stadsdeel de grens voor geluidsoverlast en is er geen beperking van het aantal evenementdagen.

Karel van der Weide: “Dat is jammer. Want hierdoor is het evenementenbeleid niet gewapend tegen excessieve vergunningaanvragen. En wat betreft het geluid: omwonenden van evenementenlocaties hebben in enquêtes in meerderheid aangegeven (geluids)overlast van de festivals te ervaren. Dan is het een verkeerd signaal aan de bewoners om nu juist de geluidsbelasting te verhogen. Dan hoef je die enquêtes ook niet te houden.” Een wijzigingsvoorstel van GroenLinks en SP om een maximum te zetten op het aantal evenementendagen kreeg helaas geen meerderheid.

U bent hier