h

Minder huishoudelijke hulp voor bewoners Flevopoort

27 februari 2016

Minder huishoudelijke hulp voor bewoners Flevopoort

Het aantal uren huishoudelijke hulp van veel bewoners van de Flevopoort in Oost is erop achteruit gegaan. Dat bleek toen de SP zaterdag bij deze bewoners langsging met vragen over de zogeheten keukentafelgesprekken.

Een bewoner vertelde erg boos te zijn over de verhoging van de eigen bijdrage, vooral omdat haar hulp per maand nu 1000 euro krijgt, waar dat eerder 1300 euro was. "Waar blijft dat geld dan?"

Het viel de SP'ers ook op dat er makkelijk vreemden het gebouw in kunnen komen. Bewoners bellen dan de huisbaas, maar dat helpt altijd maar even. SP-bestuurscommissielid in Oost Jeroen Bronswijk gaat hier achteraan. "De woonomgeving voor ouderen moet veilig zijn," aldus Bronswijk.

U bent hier