h

SP'ers op zoek naar verhalen over keukentafelgesprek

17 februari 2016

SP'ers op zoek naar verhalen over keukentafelgesprek

De SP is benieuwd naar de ervaringen met keukentafelgesprekken en veranderingen in de hulp bij het huishouden. Omdat niet alle ouderen gebruik maken van de computer om de digitale vragenlijst in te vullen, gaan SP'ers ook zelf bij ouderencomplexen en ouderen-ontmoetingsplekken langs. Zo ook in Centrum.

Gewapend met papieren vragenlijsten werd vrijdag Goodwillburgh, een bejaardencomplex in de Anne Frankstraat, bezocht. Een flink aantal ouderen deed het huishouden nog zelf. Veel mensen kregen hulp bij huishouden van het Leger des Heils. Voor deze mensen is de hulp hetzelfde gebleven. Voor de ouderen die hulp krijgen van andere aanbieders verminderde het aantal uren.

Maandag werd Reel bezocht aan het Hendrik Jonkerplein, waar ouderen elkaar wekelijks ontmoeten. Ook hier werden de vragenlijsten ingevuld. De komende tijd worden nog de ouderenontmoetingscentra in de Jordaan, de Vijzelbuurt en de Plantagebuurt bezocht.

Heeft u zelf te maken met hulp in de huishouding als medewerker of cliënt? Vul dan onze enquête in!

U bent hier