h

Wooncoaches helpen ouderen langer zelfstandig te wonen

15 maart 2016

Wooncoaches helpen ouderen langer zelfstandig te wonen

Amsterdam gaat in alle stadsdelen wooncoaches inzetten. Zij helpen oudere Amsterdammers om zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen blijven wonen. SP-wethouder Laurens Ivens: “Het is vaak lastig voor ouderen om dingen zelf te regelen om langer zelfstandig te kunnen blijven wonen. Tegelijkertijd is het onder andere door bezuinigingen van het kabinet wel steeds moeilijker om in een zorginstelling terecht te kunnen. Ik ben blij dat we ouderen op deze manier kunnen helpen aan een huis dat zoveel mogelijk bij ze past.”

Wooncoaches helpen ouderen aan informatie en advies om zo lang mogelijk thuis te kunnen blijven wonen. Dat kan bijvoorbeeld gaan over de aanvraag van een traplift. Ook kunnen wooncoaches helpen bij het zoeken van een woning op de bepaalde begane grond, als vervanging voor een huis op een hogere verdieping.

Een eerdere proef met wooncoaches in drie stadsdelen was succesvol. Ivens: “Veel mensen bleken hiermee geholpen en konden langer thuis blijven wonen. Ik ben blij dat we dit nu voor de hele stad kunnen doen.”

De wooncoaches zijn er voor alle Amsterdammers vanaf 55 jaar. Voor ouderen die direct of op korte termijn hulp en ondersteuning kunnen gebruiken en voor ouderen die nog fit zijn maar die zich alvast willen informeren over de mogelijkheden. Meer informatie is te vinden bij het wijksteunpunt wonen.

U bent hier