h

Zorg voor deugdelijke administratie persoonsgegevens

11 maart 2016

Zorg voor deugdelijke administratie persoonsgegevens

SP, D66 en VVD willen dat het stadsbestuur zorgt voor een deugdelijke gemeentelijke basisadministratie. In die basisadministratie wordt bijgehouden wie er op welk woonadres staat ingeschreven. SP-raadslid Daniël Peters: “Een goede administratie is een belangrijk instrument bij de opsporing van bijvoorbeeld illegale onderhuur of misbruik van de studiefinanciering. Als blijkt dat die administratie zo lek is als een mandje, dan moeten we maatregelen nemen om misbruik aan te pakken.”

Vandaag bleek dat presentator van tv-programma De monitor, Teun van de Keuken, zich zonder problemen kon inschrijven op het adres van minister Plasterk. Het was al voldoende om op de website van de gemeente in te vullen dat er een huurcontract was.

Peters: “Natuurlijk is het goed als we gemeentelijke procedures simpel houden. Maar als het zo simpel is dat misbruik heel makkelijk is, dan moeten we maatregelen nemen. Ik wil dat het stadsbestuur kijkt naar de manier van werken in Rotterdam. Daar moeten inschrijvers echt een huurcontract en een verklaring van de hoofdbewoner inleveren. Misschien is dat ook hier wel nodig om ervoor te zorgen dat we illegale verhuur of uitkeringsfraude beter kunnen opsporen.”

SP, D66 en VVD hebben schriftelijke vragen ingediend over deze kwestie.

U bent hier