h

'Van Wou wordt mij te nauw!'

15 april 2016

'Van Wou wordt mij te nauw!'

Foto: SP

De SP vreest dat fietsers en voetgangers in het gedrang komen na de herinrichting van de Van Woustraat. De plannen van stadsdeel Zuid voorzien in 4.7 meter brede trottoirs waarop auto’s mogen parkeren en waarop vrachtwagens mogen laden en lossen. De SP voerde donderdag op ludieke wijze actie tegen de plannen van het stadsdeel voor de Van Woustraat.

Volgens de SP zullen deze plannen een negatief effect hebben op de veiligheid van de voetganger en op verblijfskwaliteit in het algemeen. Om dit aan te tonen gaven SP'ers met rode tape aan hoeveel ruimte er zal overblijven naast geparkeerde auto’s en vrachtwagens. En een 'brede man' deelde flyers uit met de tekst ‘De Van Wou wordt mij te nauw’ met daarop de oproep om een petitie van Platform Bewoners van de Pijp te ondertekenen.

Afgezien van de voetganger worden ook de belangen van de fietser ernstig geschaad met de plannen van stadsdeel Zuid. Om op de stoep te kunnen parkeren zal het (vracht)verkeer namelijk de fietsstroken moeten oversteken. Volgens de Centrale Verkeerscommissie is dit nog onveiliger dan de huidige situatie, maar haar advies wordt door stadsdeel Zuid genegeerd.

De SP Zuid pleit voor een onderzoek naar de  mogelijkheden van laad- en loshavens en vrijliggende fietspaden.

U bent hier