h

5 miljoen voor aanpak achterstallig onderhoud Westlandgrachtbuurt

3 juni 2016

5 miljoen voor aanpak achterstallig onderhoud Westlandgrachtbuurt

Het stadsbestuur trekt vijf miljoen euro uit voor de aanpak van achterstallig onderhoud in de buurt rondom de Westlandgracht in stadsdeel Nieuw-West. SP-wethouder Laurens Ivens: “Elke Amsterdammer verdient een goed onderhouden huis om in te wonen. Met dit geld worden onderhoudsproblemen aangepakt en kunnen de huizen in de Westlandgrachtbuurt weer jaren mee.”

De vijf miljoen van de gemeente komt bovenop dertien miljoen die de alliantie zelf investeert. De investering is de zesde keer dat het stadsbestuur vijf miljoen uittrekt voor de aanpak van achterstallig onderhoud. Eerder gebeurde dat bij de Van der Pekbuurt in Noord, Holendrecht in Zuidoost, de Columbuspleinbuurt in West en Jeruzalem en de Indische buurt in Oost.

Woningcorporatie Alliantie gaat het geld gebruiken om 300 sociale huurwoningen op te knappen. Ook worden er in de buurt 76 nieuwe sociale huurwoningen gebouwd. De verkoop van 56 sociale huurwoningen gaat nu niet door.

U bent hier