h

Amsterdam bindt strijd aan met schuldproblemen

7 juni 2016

Amsterdam bindt strijd aan met schuldproblemen

Door het Programma Schuldhulpverlening, dat in 2014 werd ingezet door de coalitie van SP, D66 en VVD,  worden méér Amsterdammers gered uit de vrije val van betalingsachterstanden, incasso’s, beslaglegging, huisuitzetting en een vicieuze cirkel van stapel- en doorschuifschulden.

SP-wethouder Arjan Vliegenthart is blij met de resultaten van het Programma Schuldhulpverlening, dat nu de volgende fase in gaat. Vliegenthart: "Nu we het lek goeddeels boven hebben en schuldenaren steeds sneller worden geholpen, gaan we ons inzetten voor preventie en betere nazorg voor mensen die succesvol een schuldhulptraject hebben doorlopen."

Schulden hebben een verregaande invloed op hoe mensen in het leven staan. "Je kunt er niet meer van slapen. En te eten heb je ook bijna niet," vertellen veel schuldenaren. Vliegenthart: "Daarom kunnen we het ons in Amsterdam niet veroorloven om te falen. Er staat veel op het spel. De gemeente mag niemand in de steek laten."

Vandaag sprak Het Parool met Vliegenthart over de schuldproblemen in Amsterdam.

 

U bent hier