h

Laat zieke scholieren hun opleiding afmaken

15 juni 2016

Laat zieke scholieren hun opleiding afmaken

De SP wil dat scholieren die door ziekte een tijd afwezig zijn geweest gewoon hun school kunnen afmaken. SP-raadslid Erik Flentge: “Dat je ernstig ziek wordt is al erg genoeg. Maar als je dan ook nog eens je school niet mag afmaken, wordt je nog eens extra gedupeerd. Dat lijkt me niet de bedoeling.”

Deze week ging het programma #BOOS van BNN over een jongen die doordat hij kanker had gekregen zijn studie op één examen na niet kon afmaken. Het ROC van Amsterdam waar de jongen op school zit wilde niet helpen het mogelijk te maken dat hij zijn diploma kan halen.

Flentge: “Ik wil dat het stadsbestuur met het ROC in gesprek gaat want dit kan natuurlijk niet. Ik wil graag weten of dit vaker gebeurt, want dan moet er iets veranderen. Scholen zouden jongeren die ziek zijn geweest juist extra moeten ondersteunen in plaats van buitensluiten.”

U bent hier