h

Strengere controle bij verkoop overheidsgebouwen

22 juni 2016

Strengere controle bij verkoop overheidsgebouwen

Na vragen van de SP gaat het stadsbestuur strengere controles uitvoeren bij de verkoop van overheidsgebouwen. SP-raadslid Tiers Bakker: “Als de gemeente of een andere overheidsinstantie beslist dat een pand verkocht kan worden, dan is ook dát een moment om het publieke belang in het oog te houden. Het is goed dat de gemeente hier strenger op gaat toezien.”

Begin dit jaar bracht Het Parool het nieuws naar buiten dat de politie haar voormalige bureau op de wallen verkocht had aan twee vastgoedbaronnen met een dubieus verleden. Het nieuws was extra gevoelig omdat de gemeente de afgelopen jaren juist veel panden heeft opgekocht in het wallengebied om de buurt te verbeteren. In het politiebureau was al direct een souvenirwinkeltje geopend, terwijl de gemeente dit soort winkels juist als ongewenst had bestempeld bij de miljoenenkostende wallenaanpak.

Op vragen van de SP antwoordt het stadsbestuur dat er inderdaad iets niet goed is gegaan bij de verkoop van het politiebureau. In het vervolg wil de gemeente strenger controleren wie het pand wil gaan kopen, bijvoorbeeld via de zogenoemde bibob-procedure.

U bent hier